Oferte locuri de munca top

Cerere mare pentru locuinte noi, la targul imobiliar din Brasov

După o perioadă lungă în care nu au putut fi organizate târguri imobiliare, iată că la Brașov s-au reunit timp de patru zile dezvoltatori imobiliari din zonă, agenții imobiliare, firme de amenajări și construcții.

La Târgul Imobiliar Brașov au fost respectate regulile stricte impuse din cauza pandemiei, pornind de la măsurarea temperaturii la intrare și până la lățimea de trei metri a culoarelor de circulație în interior. Reprezentantul organizatorului, Sorin Dencescu, a afirmat că, probabil din cauza pandemiei, prezența a fost sub așteptări, atât în privința exponanților, cât și a vizitatorilor.

Dacă în anii trecuți am fost nevoiți să amenajăm standuri expoziționale și în afara clădirii, acum nu a mai fost cazul, iar de la peste 3.000 de vizitatori, anul acesta au fost doar aproximativ 1.000. Cu toate acestea am putut observa un interes foarte mare pentru achiziția de noi locuințe”, a spus acesta.

Dezvoltatorul imobiliar Ionuț Angheluș (Urban Invest Brașov) ne-a declarat: „Deși anul acesta firmele expozante au fost în număr mai mic decât în alți ani, cererea de locuințe noi a fost foarte mare. Din observațiile noastre oamenii vor să cumpere apartamente noi, indiferent de numărul de camere. O explicație posibilă ar fi că este inflație, lumea a intrat în panică și face investiții imobiliare. Dintre clienții pe care i-am avut la standul nostru expozițional majoritatea preferă să achite din surse proprii, fără a apela la credite. De obicei, cei care achiziționează apartamente cu trei camere o fac pentru uz personal, la garsoniere sau două camere poate fi vorba de a le închiria sau de a le vinde. În concluzie, putem spune că este o perioadă foarte bună pentru vânzări”.

Printre participanți s-a numărat și firma Subcetate Apartamente SRL, al cărei manager de vânzări, Sergiu Brătfălean ne-a declarat: „În contextul situației actuale, respectiv pandemia Covid-19, putem spune că acest târg imobiliar a fost o dovadă de curaj și perseverență din partea organizatorului Kron-Tour Expo. Față de anii trecuți, prezența celor interesați de piața imobiliară a fost una redusă, însă am plecat de acolo cu un portofoliu de clienți care ne-a depășit așteptările. Oricum, dorim să credem că a fost «spartă gheața» și de acum înainte să ne așteptăm la tot mai multe evenimente de acest gen în drumul nostru, al tuturor, spre normalitate”.

Unul dintre primii investitori din zona Tractorul – Brașov, societatea Casa Nobel Brașov a fost, de asemenea, prezentă zilele trecute la TIB. Consultantul imobiliar Sergiu Frățilă este de părere că prezența a fost ceva mai slabă anul acesta, comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, interesul clienților a fost foarte mare, cererea imensă. Ei vor orice se poate cumpăra, garsoniere, 2 – 3 camere, patru camere, ba chiar și case. Din păcate noi nu vindem case, dar poate pe viitor vom avea și așa ceva la vânzare. Totul se achiziționează încă din faza de proiect, se achită cam 50% cash – 50% credit”, a subliniat domnul Frățilă.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus