Oferte locuri de munca top

Centuri ocolitoare pentru orasele din Prahova asteapta finantare

Administrația județului Prahova ia în calcul soluții pentru finanțarea și realizarea, în regim de urgență, a unor variante ocolitoare ale orașelor din județ.

Edilii au depus solicitări de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru realizarea variantelor ocolitoare de la Comarnic, Mizil şi Păuleşti. Totodată, aceştia au votat şi proiectul privind încheierea unui Protocol de colaborare între Judeţul Prahova, Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții, în vederea realizării obiectivului „Varianta ocolitoare Bănești – Valea Doftanei”.

Conform Protocolului de colaborare, Ministerul Dezvoltării va asigura finanțarea pentru toate fazele realizării obiectivului, de la proiectare până la finalizarea executării lucrărilor, prin Compania Naţională de Investiţii.

Organizarea și gestionarea Unităţii de Implementare a Proiectului (corespondența cu CNI, proceduri de achiziție publică pentru lucrările în sarcina beneficiarului, etc) revine administraţiei judeţene.

Lista de lucrări

Varianta Ocolitoare Comarnic

Lungime drum: aproximativ 5,9 km, regim de drum judeţean

Lucrările vor cuprinde: apărări de maluri; consolidări pentru ramblee şi deblee; intersecţii giratorii cu DJ103R şi DN1 (la capetele tronsonului); intersecţii cu străzile: Ghioşeşti, Podul lui Neag; parte carosabilă cu una sau două pante, încadrată cu borduri de beton sau acostamente; trotuare; rigole carosabile sau şanţuri de beton; realizarea a trei poduri peste râul Prahova sau afluenţi şi unul peste calea ferată ş.a.

Valoarea investiţiei – 172.220.915 lei (cu TVA)

Durata implementării: – 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare

Varianta Ocolitoare Mizil

Lungime drum: 7,5 km, regim de drum judeţean

Lucrările vor cuprinde, pe lângă realizarea unei părţi carosabile prevăzută cu acostamente, rigole, şi realizarea a două poduri şi a cinci podeţe, apărări/consolidări de mal acolo unde se impun, semnalizare rutieră ş.a.

Valoarea investiţiei – 78.031.064 lei (cu TVA)

Durata implementării: – 18 de luni de la data semnării contractului de finanţare

Varianta Ocolitoare Păulești

Lungime drum: 9,2 km, regim de drum judeţean

Investiţia va cuprinde, pe lângă realizarea unei părţi carosabile prevăzută cu acostamente, rigole, şi construirea a 4 podețe transversal, lucrări de artă pentru traversarea obstacolelor întânite, pista pentru biciclisti, parapet marginal, gard de plasă ş.a.

Valoarea investiţiei – 150.332.466 lei (cu TVA)

Durata implementării: – 12 de luni de la data semnării contractului de finanţare

Varianta Ocolitoare Bănești-Valea Doftanei

Lungime drum: aproximativ 20 km, regim de drum judeţean

Lucrări de tip poduri şi podeţe, de pasarele, de stabilizare a malurilor şi amenajarea cursului râului Doftana în zonele afectate.

Varianta ocolitoare propune racordarea cu DN1 în zona localităţii Băneşti, traversarea râului Doftana şi continuarea pe un traseu paralel cu râul până la intersecţia cu DJ102I.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus