Solplanet x AeroFix

Centura Sud Bucuresti Lot 3: inca un certificat negativ pentru Aktor

Lucrările la Autostrada de Centură București Sud – lot 3 sunt mult întârziate. Ca urmare, CNAIR a emis un certificat negativ antreprenorului grec Aktor S.A.

În plus, antreprenorul trebuie să plătească penalități de 1.119.000 lei.

Este al treilea certificat negativ intermediar pentru acest contract.

Lotul 3 are două sectoare: Sector Sud 85+300 – Km 100+765 și Sector Nord Km 0+000 – Km 2+500.

Contractul se afla, la data emiterii certificatului, la un stadiu fizic de execuție lucrări de puțin peste 25% față de cel planificat de 60%.

Reprezentanții CNAIR susțin că sunt întârzieri în execuția lucrărilor față de ultimul Program de execuție aprobat de către Inginer.

Conform Programului, piloții pasajului pe autostradă, peste CF București-Craiova km 93+396 trebuiau finalizați la 5 august 2022. Din cei 256 piloți prevăzuți, la jumătatea lunii decembrie erau finalizați numai 202 piloți.

Față de Programul de execuție aprobat, numărul de piloți executați era de 450 din totalul de 788.

Vor incepe lucrarile in cea de-a treia etapa a unui mare proiect rutier

Totodată, organizarea de șantier nu era finalizată și funcțională în totalitate.

Antreprenorul nu a inițiat toate lucrările de protejare/relocare utilități. Acesta nu achitase taxele către deținătorii de utilități Traselectrica și la E-Distribuție în vederea demarării lucrărilor de relocare.

De asemenea, antreprenorul înregistra întârzieri față de progresul planificat al lucrărilor, la toate structurile prevăzute în Proiectul Tehnic.

Totodată, antreprenorul nu avea mobilizate utilaje și personal conform Programului de Execuție aprobat de către inginer.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus