Oferte locuri de munca top

Centura Sanmartin din Bihor va fi realizata din fonduri europene

Pentru realizarea drumului de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin a fost adoptat un proiect de hotărâre privind realizarea unui parteneriat între CJ Bihor și CNAIR.

Traseul Centurii Sânmartin ar urma să aibă o lungime de 5.7 km.

Acesta pornește de pe strada Iancu de Hunedoara printr-un pasaj suprateran peste Centura Oradea, apoi merge de-a lungul cursului Pârâului Peța. Ruta continuă spre Băile 1 Mai. În această zonă va fi construit un alt pasaj suprateran peste drumul dintre Sânmartin și Băile 1 Mai și peste calea ferată Oradea – Sânmartin.

Revenirea în DN 76 se va face printr-un sens giratoriu, care ar urma să fie construit cu aproximativ 50 m înainte de a vira spre localitatea Cordău, la ieșire din Băile Felix spre Beiuș.

De asemenea, în aprilie va fi încheiat un parteneriat și cu Primăria Sânmartin, care va fi responsabilă de suportarea cheltuielilor pentru studiile pregătitoare, geologice și topografice, precum și pentru obținerea avizelor și colaborarea cu proprietarii terenurilor care ar urma să fie expropriate.

CJ Bihor se angajează să realizeze studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură, care preia traseul unui proiect mai vechi al Zonei Metropolitane Oradea, cu unele modificări. Ne propunem ca în cursul lunii iulie să finalizăm SF-ul și să parcurgem procedurile în interiorul companiei de drumuri, de la aprobările din Comisia Tehnico-Economică a CNAIR, din Ministerul Transporturilor, din comisia interministerială, până la Hotârârile de Guvern necesare, astfel încât să fie un proiect matur care să poată fi finanțat din fonduri europene în cursul anului viitor. […] Noua centură va fi avantajoasă atât pentru locuitorii din Sânmartin, cât și pentru cei care vin dinspre Beiuș și merg la Oradea, pentru că nu mai traversează zona Băile Felix, dar și pentru șoferii care vin dinspre Cluj-Napoca spre stațiunea Băile Felix”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Drumul de ocolire Sânmartin ar urma să descongestioneze traficul din Zona Metropolitană Oradea și să evite crearea ambuteiajelor în localitatea Sânmartin și în stațiunea Băile Felix.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus