Oferte locuri de munca top

Centura ocolitoare Miercurea-Ciuc intra in proiectare

Contractul pentru proiectarea unui inel semicircular care va ocoli orașul Miercurea-Ciuc a fost semnat. Centura va ocoli orașul prin vestul, respectiv prin estul orașului, tranzitând localitățile învecinate Ciceu și Siculeni.

Proiectare ar urma să fie gata în acest an, ”dacă o serie de studii preliminare nu se vor dovedi necesare, iar avizele instituționale vor fi eliberate fără probleme”, susțin reprezentanții Primăriei Miercurea -Ciuc

Proiectantul trebuie să actualizeze vechiul studiu de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic.

Varianta de ocolire de 16,9 km va face parte din viitorul drum de legătură cu autostrada A8 (Ungheni–Târgu-Mureș).

Costul estimat al variantei de ocolire este de peste 150 de milioane de euro.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va acoperi 98% din costuri, restul de 2% fiind acoperit din bugetul propriu al municipiului.

Cand vor incepe lucrarile la un viaduct, de peste 11 mil euro

Contractul de proeictare a fost semnat cu Explan SRL din Cluj-Napoca și are valoarea de 18,33 milioane de lei.

Acest contract prevede actualizarea studiului de fezabilitate din 2010 (inclusiv actualizarea studiului de trafic din acel an) și elaborarea proiectului tehnic, respectiv a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire.

Varianta de ocolire se va ramifica în apropierea intrării în oraș dinspre Sâncrăieni, va traversa un pasaj peste drumul european și calea ferată, apoi va urma râul Olt spre nord, ocolind Ciceu și Siculeni, urmând să revină pe drumul european în apropierea comunei Siculeni.

Studiul de fezabilitate va oferi un răspuns cu privire la modul în care se va gestiona secțiunea de ocolire deja construită. Studiul de trafic va oferi soluții privind numărul benzilor de circulație care vor fi construite.

Șoseaua va include trei pasaje peste calea ferată, patru sensuri giratorii și patru poduri peste pârâuri. Lungimea totală al drumului este de 16,9 km, dintre care 6,9 km vor trece prin teritoriul municipiului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus