Solplanet x AeroFix

Centura Nord Bucuresti: Lotul 3 Afumati – Cernica are constructor

Lucrările de construire a Lotului 3 A0 Nord ar trebui să înceapă anul acesta, iar în 2025 ar trebui să fie finalizate și drumul să fie deschis traficului, după cum estimează autoritățile.

Asta pentru că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai Lotului 3 ce face legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica), din Autostrada de Centură București (A0).

Valoarea contractului finanțat din Programul Transport este de aproape 398 milioane de lei fără TVA.

Constructorul este compania China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC).

Această licitație a demarat în 2019, iar semnarea contractului a fost posibilă după 6 decizii ale CNSC și alte 3 decizii definitive ale Curții de Apel București, prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020.

În noiembrie anul trecut firma China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC) a fost declarată câștigătoare, dar compania turcă Ictaș a contestat rezultatul.

La finalul lunii februarie, contestația a fost respinsă ca fiind nefondată.

Lotul 3 al A0 Nord este primul sector de drum construit de chinezi.

Oferta reevaluata pentru lucrari de modernizare DJ

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări. În plus, perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Antreprenorul va realiza și  mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe și peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m precum și nodul rutier cu DN 2 București-Urziceni (km 40+230).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Un comentariu;

Sus