Oferte locuri de munca top

Centura Galati: Vor fi facute exproprieri suplimentare de 3,6 mil euro

Vor mai fi expropriate terenuri din județul Galați pentru executarea lucrărilor la Varianta de ocolire Galați. (lista proprietarilor ce vor mai fi expropriați este atașată la finalul știrii)

Suprafața totală a acestor terenuri, cu sau fără investiţii, se ridică la circa 68 de hectare. Despăgubirile ce vor fi acordate ajung la peste 3,6 milioane euro.

Exproprierile suplimentare urmează să fie aprobate de către Guvern.

În total sunt vizate 275 de terenuri, situate pe raza localităţilor Braniştea şi Şendreni din judeţul Galaţi.

Aceste terenuri, deși fac parte din coridorul de expropriere al lucrării, din cauza lipsei planurilor parcelare nu au putut fi identificate la momentul aprobării exproprierilor inițiale, în anul 2022.

Varianta ocolitpare Galati are o lungime de 33,6 km și va fi realizată de asocierea de firme SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

A trecut perioada de proiectare și trebuie finalizate procedurile de expropiere pentru a putea începe lucrările. Contractul prevede 3 ani și jumătate pentru execuția lucrărilor.

Oferta reevaluata pentru lucrari de intretinere curenta

Sumele individuale estimate de expropriator vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes național este necesară ocuparea unei suprafețe de 37.423 mp aparținând domeniului public al statului și a unei suprafețe de 9.674 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale Braniștea și Șendreni din județul Galați.

Varianta de ocolire Galaţi va realiza legătura între DN 25  Galaţi – Tecuci, DJ 251 Galaţi-Smârdan, DN 26 Galaţi – Oancea, DN 24D Galaţi – Giurgiuleşti, astfel încât traficul de tranzit va fi scos din municipiul Galaţi.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus