Oferte locuri de munca top

Centura Craiova-Sud: noi exproprieri si promisiunea ca vom circula pe acest tronson

Exproprierea tuturor terenurilor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar necesar pentru realizarea centurii de ocolire Craiova – varianta Sud DN 56 – DN 55  – DN 6 va fi aprobată astăzi de Guvern. (listă de terenuri atașată la finalul știrii).

Contractul de execuție a fost semnat în ianuarie 2022 de către DRDP Craiova, cu constructorul italian Rizzani de Eccher SpA, pentru suma 160.147.677 lei, fără TVA, termenul de execuție fiind de 15 luni, adică până în aprilie anul acesta.

Dar în prezent constructorul a ajuns la un stadiu fizic de doar 35%, potrivit reprezentanților CNAIR.

Rizzani De Eccher SpA și-a asumat că anul viitor va fi deschisă circulația pe această Variantă Ocolitoare, potrivit oficialilor de la CNAIR.

Finanțarea este din fonduri bugetare.

Lungimea noului drum este de 9,889 km. Proiectul prevede și construirea a două parcări, două pasaje peste CF, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 si DN 56, o bretea de acces pentru legatura cu DN 6 în sensul giratoriu existent

Pentru continuarea lucrărilor la acest proiect rutier, la momentul aprobării Proiectului Tehnic, au fost emise o serie de avize, din care au rezultat necesitatea ocupării unor suprafețe suplimentare de teren pentru lucrări de drum, consolidare și hidrotehnice, precum și relocarea utilităților, în suprafață totală de 9.290 mp.

Astfel, prin avizul C.T.E al D.R.D.P. Craiova a fost aprobat Proiectul pentru Autorizarea

Executării Lucrărilor de Construire, proiect prin care a fost constatată necesitatea ocupării unor suprafețe suplimentare de teren în vederea finalizării obiectivului de investiții.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

În baza avizului C.T.E, s-a constatat necesitatea ocupării unor suprafețe suplimentare, terenuri ce se află atât în proprietate privată, cât și în domeniu public al unității administrativ-teritoriale Malu Mare. Lucrările aferente se vor efectua pe raza județului Dolj.

De asemenea, pentru realizarea lucrării este necesară ocuparea unei suprafețe suplimentare de 936 mp, aparținând proprietății publice a unității administrativ- teritoriale Malu Mare din județul Dolj.

Centura se desprinde din DN 56 la km 2+950 printr-un sens giratoriu realizat la nivel.

La km 0+166 traseul centurii intersectează denivelat linia CF neelectrificată Craiova – Calafat cu un pasaj superior.

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus