Oferte locuri de munca top

Centura Craiova Sud: constructorul italian nu mentine ritmul de executie promis

După ce a trecut aproape o treime din durata contractului de execuție a Centurii de ocolire Craiova varianta sud, stadiul de realizare abia era la 5%.

Această centură urmează să aibă aproape 10 km și să fie construită în partea de sud a municipiului Craiova; face legătură între DN 56 (Craiova-Calafat) – DN 55 (Craiova-Bechet) – DN 6 (București – Craiova- Timișoara).

Contractul de execuție a fost semnat la finele lunii ianuarie a acestui an de către CNAIR cu constructorul italian Rizzani de Eccher SPA, pentru valoarea de circa 133,44 milioane de lei fără TVA.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 3 mai anul acesta.

Întrucât la sfârșitul lunii septembrie stadiul lucrărilor era de 5%, CNAIR a emis un certificat constatator negativ. Acesta este deja al doilea avertisment transmis antreprenorului.

Supervizorul proiectului a transmis o notificare privind ritmul nesatisfăcător al execuției lucrărilor ”deși s-au scurs cinci luni din intervalul de timp contractual (15 luni) ceea ce reprezintă aproximativ 33% din timpul total de execuție a contractului, Antreprenorul nu a realizat decât aproximativ 5% progres fizic și respectiv 1% progres financiar față de aproximativ 28% progres fizic rezultat din graficul de execuție asumat de Antreprenor.”

Pe noul drum vor fi construite două parcări, două pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56, precum și o bretea de acces pentru legătura cu DN 6, în sensul giratoriu existent.

Cine concureaza pentru contracte rutiere de 30 mil euro

Alt mare contract

Rizzani de Eccher SPA a mai câștigat, în asociere cu Mavgo Holding, și contractul de peste 504 milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea unui lot din Centura București.

Este vorba de contractul semnat în vara acestui an pentru proiectare și execuție „Lot II Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între km 54+700 și DN 5 (km 40+000)”.

Din acest contract urmează să fie subcontractate mai multe activități, printre care: execuție și proiectare lucrări privind utilitățile în valoare de 82,82 milioane lei, lucrări la sistemul rutier în valoare de 8,47 milioane lei și de 5,04 milioane lei, proiectare și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor, în valoare de 6,9 milioane lei etc.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus