Oferte locuri de munca top

Centura Bucuresti Nord: Exproprieri de peste 10 mil euro

Pentru lucrările la Autostrada de Centură București – Sector Nord mai sunt necesare exproprieri ce depășesc 10 milioane de euro (liste atașate la finalul știrii).

Este vorba de majorarea cu peste 2 milioane de euro a sumelor acordate inițial pentru exproprieri în Afumați, Corbeanca, Dragomirești-Vale și Glina din județul Ilfov și Joița din județul Giurgiu.

De asemenea, peste 8 milioane de euro sunt pentru exproprieri suplimentare necesare pe raza localităților Pantelimon, Cernica și Glina din județul Ilfov.

Declanșarea procedurilor de expropriere a proprietăților private pe amplasamentul suplimentar urmează să fie aprobată de către Guvern.

Exproprieri pe raza localităților Pantelimon, Cernica și Glina din județul Ilfov

Urmează să fie aprobat amplasamentul suplimentar al lucrării, conform Proiectului Tehnic de Execuție, care va duce la exproprieri suplimentare pe raza localităților Pantelimon, Cernica și Glina din județul Ilfov pentru un număr de 429 imobile în suprafață totală de 293.530 mp.

Despăgubirile ajung la peste 42,17 milioane lei.

Cea mai mare suma de 3,2 milioane lei a fost calculată pentru terenul arabil intravilan deținut în Pantelimon (IF) de Societatea Immobiliare Italo Romena SRL, Studium Green SRL.

Proiect de investitii, mai scump cu 44 mil euro dupa reevaluari

Exproprieri pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești-Vale și Glina din județul Ilfov și Joița din județul Giurgiu

Conform noului raport de evaluare, exproprierile se ridică la o valoare de 12,5 milioane lei, față de circa 2,44 milioane lei, suma consemnată inițial.

Prin urmare, despăgubirile vor fi suplimentate cu peste 10 milioane de lei, pentru 187 de imobile.

Sumele vor fi alocate de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus