Oferte locuri de munca top

Centura Bucuresti, Corbeanca – Afumați, intra in proiectare

CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului (semi-inelul nordic).

Contractul pentru cei 19 km ai lotului dintre Corbeanca și Afumați prevede 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție. Aici vor fi construite două noduri rutiere și zece poduri și pasaje.

In ce stadiu se afla prima autostrada verde din Romania

Contractul a fost semnat cu asocierea SA & PE Construct SRL (lider de asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL. Aceeași asociere construiește și lotul 4 al A0 Nord.

Valoarea contractului este de 831.920.653 lei fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene nerambursabile.

Incepe modernizarea a peste 70 km drum national

Proiectarea poate începe, după ce ultima contestație pentru tronsonul 2 (între DN1 – Corbeanca și DN2 – Afumați) a fost respinsă recent de Curtea de Apel București.

”Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă șantierul”, a spus ministrul Cătălin Drulă.

El a mai spus că va analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) ”se poate redesena, astfel încât să permită relații mai eficiente de intrare și ieșire din autostradă”.

Promisiunea oficială este ca din 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureștiului.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

 

Sus