Oferte locuri de munca top

Centura Biharia: Contractul de executie a fost semnat

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Centura Biharia, după cum a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.

Valoarea contractului este de 55,76 milioane de lei fără TVA.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Contractul a fost semnat cu reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Centura Biharia este compusă din două tronsoane și va avea lungimea totală de 8,7 kilometri.

Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene.

„Centura Biharia și drumul dintre Paleu și Biharia vor asigura condiții mai bune de trafic în nordul județului nostru și ne vor oferi tuturor o nouă legătură cu autostrada A3. Totodată, această investiție va contribui la dezvoltarea economică în această zonă”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km) și  Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus