Oferte locuri de munca top

Centura Biharia: A fost ales constructorul

A fost ales câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor la Centura Biharia.

Valoarea ofertei câștigătoare este de circa 55,77 milioane lei fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

În urma evaluării celor șase oferte depuse, a fost desemnată câștigătoare Asocierea Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri.

Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

„Dacă lucrările vor începe în luna august, acestea vor trebui finalizate în vara anului viitor. În cazul în care nu vor fi contestații, vom putea semna contractul de execuție la finalul săptămânii viitoare. Altfel vom fi nevoiți să așteptăm deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul pentru depunerea contestațiilor este 16 august 2023.

Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Drumuri judetene, modernizate cu peste 18 mil euro

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene.

Lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km) și  Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus