Oferte locuri de munca top

Centura Beius: Incep lucrarile din etapa II

La doar o zi de la semnarea contractului de finanțare a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor la etapa a II a Centurii Beiuș.

Această porțiune va avea o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani, și două benzi, câte una pe sens.

Termenul pentru realizarea acestui tronson a fost stabilit la 15 luni, din care trei luni pentru proiectare și un an pentru execuție.

Drumul va face legătura între Centura Beiuș – Etapa I și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.

Valoarea lucrărilor este de circa 15,59 milioane lei fără TVA.

Etapa I în stadiul fizic de 40%

Lucrările din Etapa I de construire a Centurii Beiuș  au început în luna februarie a acestui an. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri, iar stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 40%, după cum au anunțat reprezentanții CJ Bihor.

Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x 1,70 metri.

Valoarea contractului este de 269,46 milioane lei fără TVA.

Centura Beiuș Etapa I + Etapa II va avea în total o lungime de 9,33 de kilometri.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Constructorii primei etape sunt Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt, iar a celei de-a doua etape sunt Drum Asfalt (lider) și Ile Viorel Construct.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus