Solplanet x AeroFix

Centura Bacau a primit finantare europeana

Proiectul de realizare a puțin peste 30 kilometri de drum pentru Centura Bacău a primit fonduri europene. Comisia Europeană a aprobat săptămâna aceasta finanțarea, conform declarațiilor ministrului Lucian Bode. Cererea de finanțare a fost trimisă de autorități în luna noiembrie a anului trecut.

Valoarea totală eligibilă aprobată este de aproximativ 143 de milioane de euro, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă.

Contractul pentru acest obiectiv a fost câștigat în anul 2018 de către Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Din cei 30 kilometri de drum, 16,2 km sunt proiectați în profil de autostrada. Proiectul mai prevede realizarea a 7 poduri, 9 pasaje, un nod rutier, 7 intersecții cu drumurile existente.

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău traversează lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

 

Sus