Oferte locuri de munca top

Centrul de recuperare neuropsihică inaugurat în Ialomiţa

p9180228-1411044816Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică pentru adulți din comuna ialomiţeană Movila a fost inaugurat în această săptămână.
Serviciile centrului se adresează persoanelor cu handicap neuropsihic, atât din comunitate, cât şi celor găzduite în prezent în alte servicii de tip rezidenţial subordonate DGASPC Ialomiţa. Aici, peste 40 de persoane cu dizabilităţi beneficiază de asistenţă medicală şi îngrijire.
Investiţia a fost realizată în cadrul proiectului „Înfiinţarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică pentru Adulţi Movila”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR), Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.
Valoarea totală a proiectului a fost de 3,83 milioane lei, din care 2,49 milioane de lei reprezintă fonduri FEDR, iar 380.520 lei fonduri din bugetul naţional.

La nivelul judeţului Ialomiţa, în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” al programului POR au fost depuse şase proiecte, din care au fost semnate patru contracte de finanţare, ce au o valoare totală de peste 10,2 milioane de lei, din care peste 7,7 milioane de lei reprezintă valoarea nerambursabilă solicitată de către beneficiari.

Sus