Oferte locuri de munca top

Centru pentru persoane vârstnice inaugurat în Prahova

DSC_6434FANTANELERecepţia finală a centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice din comuna Fântânele, judeţul Prahova, a avut loc la finele săptămânii trecute.
Valoarea totală a investiţiei în construcţia noului centru a fost de 5,31 milioane lei, din care contribuţia Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice s-a ridicat la suma de 4,28 milioane lei. Diferenţa a reprezentat contribuţia Consiliului Judeţean Prahova.
Noul centru va deveni funcţional la jumătatea lunii noiembrie şi va asigura cazare pentru 50 de personae vârstnice în 25 de camere cu două paturi şi grup sanitar propriu.  Centrul este dotat la standarde europene cu salon de relaxare, cabinet medical, salon de terapie în grup, cabinet de fizioterapie, cabinet de recuperare, salon de activităţi sociale, salon de energoterapie, bucătărie, etc.
Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a precizat: “Sperăm ca, în primul trimestru al anului 2015, să finalizăm și să adoptăm strategia pentru persoanele vârstnice, pentru a aduce în România acest sistem de îmbătrânire activă în sensul că avem nevoia de experiența tuturor persoanelor vârstnice care pot fi active în continuare, plecând chiar de la discuții cu elevii.”
Costurile de consum pentru fiecare persoană sunt de aproximativ 2.200 de lei lunar, dintre care 1.450 de lei vor fi suportați de la bugetul Ministerului Muncii Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, al Consiliului Județean Prahova și al comunei Fântânele. Diferența până la 2.200 lei va fi acoperită de către beneficiari.

Sus