Oferte locuri de munca top

Centru multifunctional in Bals, investitie de aproape 14 mil euro din bani europeni

Proiectul de construire a unui centru multifuncțional în Balș, județul Olt, a primit finanțare de aproape 14 milioane de euro din fonduri europene. Acesta va include o zonă de agrement și va avea spații destinate evenimentelor culturale, sportive și recreative.

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, și primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, au semnat ieri contractul de finanțare pentru acest obiectiv.

Prin acest proiect, în cadrul componentei A, orașul Balș va beneficia de un centru multifuncțional destinat organizării de evenimente și festivităților culturale și recreative, precum și de amenajarea unui spațiu public în aer liber, care include zona de agrement „Balta Gării“ și drumul de acces strada Nufărului.

Viitorul centru multifuncțional va fi construit în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea“, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 23-25.

Componenta B a proiectului va rezolva o problemă importantă legată de mediu, întrucât, în prezent, zona de agrement în aer liber nu este igienizată. Pe terenul respectiv sunt depozitate gunoaie menajere, iar lacul este colmatat pe o suprafață foarte mare.

Astfel, în urma investiției, zona „Balta Gării“ va fi transformată într-un spațiu destinat organizării în aer liber de evenimente și festivități culturale și recreative, potrivit pentru plimbare şi relaxare.

Astăzi am semnat un nou contract de finanțare, în valoare de 13.8 milioane de lei, prin care orașul Balș va beneficia de un centru multifuncțional modern și va deveni, totodată, o localitate mai verde, mai curată și mai sănătoasă. Proiectul este important pentru oameni, care vor avea spații de relaxare, unde să își petreacă timpul liber, să se recreeze. Beneficiarii proiectului sunt atât locuitorii orașului Balș, cât și cei din zonele rurale apropiate, care vor beneficia de locuri de muncă în cadrul infrastructurilor create și de spații pentru evenimente și activități culturale și recreative, organizate deopotrivă în aer liber și în interiorul centrului multifuncțional. Astfel, intervențiile prevăzute în cadrul celor două componente ale proiectului nu doar vor îmbunătăți viața locuitorilor, ci vor crește atractivitatea orașului“, a declarat Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Perioada de implementare a proiectului este de 51 de luni, până la data de 31 octombrie 2022.

Proiectul, cu o valoare totală de 13.8 milioane de lei, prevede alocarea unei sume de 13.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă, atât pentru construirea centrului multifuncțional, cât și pentru asfaltarea drumului de acces (strada Nufărului) și amenajarea zonei de agrement „Balta Gării“, cândva o atracție pentru locuitori, spațiu de promenadă și socializare.

Contribuția Primăriei orașului Balș va fi de 2%, în valoare de 276.000 de lei.

Investițiile vor fi realizate prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Valoarea totală a celor zece proiecte contractate de primăria orașului Balș prin POR 2014-2020, până în prezent, este de 8.9 milioane de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus