Oferte locuri de munca top

Centru de cercetare, propus la Brasov, intr-un proiect de peste 1 miliard de dolari

Un centru de cercetare în domeniul sănătății este propus să fie construit în Brașov, ca parte a implementării obiectivelor ONU de dezvoltare sustenabilă.

Acesta ar urma să fie primul dintre cele 17 huburi de cercetare care se vor înființa în toată lumea cu acest scop. Bugetul este de 1 miliard de dolari.

Luna aceasta, la Abu Dhabi, va fi înregistrat Fondul care va asigura finanțarea acestor huburi.

Viitorul hub de cercetare din Brașov cuprinde 10 proiecte printre care, cel mai important, vizează producția de medicamente noi și antibiotice.

Acest nou punct de producție de medicamente se va baza pe structura deja existentă a fabricii de medicamente SantaPharm din Brașov.

Fondul de investiții pentru acest obiectiv va fi înregistrat prin intermediul UN Global Sustainability Index Institute (UNGSII), o inițiativă internațională, care sprijină ONU și implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

După înregistrarea Fondului de Investiții care va asigura implementarea obiectivelor ONU, se va trece la următoarea etapă, aceea de stabilire a capacităților de producție ale fabricii care vor fi alocate centrului din Brașov.

Fondator și președintele UNGSII Foundation, Roland Schatz, a precizat: ”Aceste zece soluții se vor dezvolta în Brașov, vor crea locuri de muncă și vor crea noi produse care nu există încă. Și apoi putem distribui, tot ceea ce a fost creat în Brașov și care funcționează, în rețeaua celor 25 plus 5 orașe SDG (SDG = Obiective de dezvoltare durabilă) și apoi în întreaga lume.”

Viitor centru comercial cu peste 5 mii mp scd

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat: ” O investiție în cercetare înseamnă o investiție în resursa umană calificată, înseamnă atragerea la Brașov a specialiștilor, înseamnă crearea unui mediu de suport pentru orice inițiativă de acest fel, românească, europeană sau mondială, care ar vrea să se relocheze la Brașov și să găsească aici un sediu bine dotat, infrastructură care să producă la cel mai înalt nivel și să aibă toate certificările necesare și, totodată, structuri de suport pentru business, pentru dezvoltarea businessului.”

În cadrul hub-ului vor fi implementate 10 proiecte de cercetare care sunt deja într-o anumită etapă de implementare, cum ar fi: activarea imunității prin intermediul unui antibiotic creat din surse naturale, care să depășească și problema rezistenței bacteriene din ce în ce mai mari, generată de utilizarea excesivă a antibioticelor de sinteză; utilizarea unei substanțe de apă electrolizată pentru tratarea inflamațiilor și arsurilor, inclusiv calmarea lor; testarea introducerii corpului de mediatori care să asiste medicul diagnostician, după un sistem deja testat în Marea Britanie.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus