Oferte locuri de munca top

Centre de agrement, infiintate cu garantii de stat de maxim 80%

Statul va acorda garanţii de maxim 80% pentru susţinerea realizării investiţiilor în programul guvernamental „Primul centru de agrement”.

Garanţia de maximum 80% va fi acordată pentru creditele destinate înfiinţării de noi centre de agrement şi reprezintă echivalentul valoric de maxim 240.000 de euro pentru 1 milion de lei / investiţie.

Memorandumul pentru acest program a fost adoptat ieri în şedinţa de Guvern, urmând ca implementarea să înceapă după aprobarea sa printr-un act normativ.

Programul are ca scop susţinerea realizării de investiţii pentru a crea infrastructura necesară desfăşurării activităţilor de agrement.
Prin acest program se are în vedere stimularea iniţiativei private, prin facilitarea accesului la finanţare, crearea şi menţinerea de locuri de muncă, precum şi extinderea sezonului turistic.

Statul va garanta pentru investiţii considerate acum de către instituţiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanţii.

Totodată, instituţiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanţare specifice pe acest segment. Facilitatea acordării garanţiilor de stat pentru creditele de investiţii va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care îşi propun să înfiinţeze sau să dezvolte centre de agrement.

Implementarea Programului ”Primul centru de agrement” va contribui la creşterea atractivităţii României ca destinaţie turistică, prin diversificarea ofertei în acest sector şi va avea ca efect o dezvoltare economică durabilă, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate până în acest moment.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus