Oferte locuri de munca top

Centrale de ventilație ultra-eficiente pentru noul sediu Conarg

Jetrun EnergoEco a livrat echipamentele principale pentru un proiect complex HVAC pentru noul sediu Conarg din București care a implicat: instalarea centralelor de ventilație Wolf KG Top 450 W, a centralelor termice în condensare Wolf MGK 2 210 kW și a aerotermelor Wolf LH 25 necesare pentru încălzirea spațiilor tehnice și a parcărilor. Centralele de ventilație alese asigură un nivel de eficiență fără precedent, mai ales în ceea ce privește funcția de control al umidității în perioada verii.

Ca de fiecare dată, specialiștii Jetrun au asigurat atât asistență în faza de dimensionare și de selecție a echipamentelor, cât și în cea de montaj pentru a se asigura că echipamentele livrate vor performa 100% la parametrii specificați.

Modul de funcționare, rafinat de către specialiștii Jetrun pe baza modelului deja implementat cu succes în proiectele Hermes BC, are la bază o construcție cu două rotoare recuperatoare de căldură care asigură transferul căldurii atât pentru răcire, cât și pentru reîncălzire în funcție de faza procesului de dezumidificare a aerului tratat. Folosind energia termică recuperată din aerul viciat, centralele Wolf asigură o economie de energie de până la 50%, în funcție de condițiile exterioare, explică Adrian Moisa, Manager General Jetrun.

De asemenea, au fost livrate și umidificatoarele cu abur Hygromatik, care vor produce umiditatea necesară pentru confortul interior pe timpul iernii. Asigurarea unei umidități minime pe timpul iernii reprezintă un aspect de multe ori neglijat, cu toate că este un factor care afectează sănătatea ocupanților clădirii. Un nivel de umiditate sub 40%, deseori întâlnit în spațiile încălzite pe timpul iernii, duce la uscarea și sensibilizarea căilor respiratorii superioare și are un impact foarte mare în dezvoltarea infecțiilor respiratorii.

Este cert faptul că industria HVAC și necesitățile clădirilor de birouri evoluează rapid datorită progreselor tehnologice ale echipamentelor și sistemelor, iar Jetrun continuă efortul de pionierat în această direcție, reușind, de fiecare dată, să găsească soluții tehnice fezabile, prin care să răspundă celor mai complexe cerințe tehnice ale fiecărui proiect.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus