Oferte locuri de munca top

Centrala termica adjudecata la licitatie cu peste 8 mil euro

A avut loc licitația publică cu strigare pentru vânzarea unui pachet de active al CET Govora SA din județul Vâlcea.

Proprietatea este compusă din clădiri, teren în suprafață totală de 92.882 de mp, echipamente și instalații pentru producere de apă demineralizată și dedurizată, stație electrică de conexiuni de 110 KV, gospodărie de combustibili ce cuprinde la rândul ei clădiri și teren în suprafață totală de 188.656 mp și echipamente depozit cărbune, precum și racordul de gaze naturale din rețeaua Transgaz.

Pachetul de active adjudecat a fost de 8.222.948 euro.

Activul a fost achiziționat de către Chimcomplex Borzești, care dorește să construiască pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficiență. Aceasta va asigura termoficarea urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea și dezvoltarea activității economice pe întreaga Platformă Chimică Govora.

Record de angajati si lipsa de personal, concomitent, in constructii

Investițiile prioritare ale companiei în domeniul energetic se vor axa în următorii ani pe îmbunătățirea performanțelor.

În acest sens, compania intenționează să implementeze soluții complexe care includ turbine de gaz de înaltă eficiență, parcuri fotovoltaice și producția de energie prin intermediul hidrogenului.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.7 miliarde lei.

Până la finalizarea noii centrale, furnizarea agentului termic va fi asigurată de către CET Govora SA, în conformitate cu planul de reorganizare aprobat. s

În opinia președintelui Consiliului Județean Vâlcea: „această zi poate fi considerată un nou început pentru dezvoltarea activităților economice desfășurate pe Platforma Chimică Govora și, în acest nou context, îi asigur pe vâlceni că vom acorda, în condițiile legii, sprijin instituțional pentru implementarea viitoarelor proiecte care implică CET Govora și partenerii contractuali”.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus