Oferte locuri de munca top

Cele mai multe insolvente in constructii

Sfantu_Gheorghe_Santier_8_04Cele mai multe firme care au intrat in insolventa in primele sase luni ale anului fac parte din sectorul constructiilor, sector in top 10 in ultimii cinci ani.
Fabricarea produselor textile, industria extractiva, industria metalurgica si HORECA raman in top 5 sectoare cu cel mai ridicat nivel al insolventelor raportat la 1.000 de firme active, potrivit unei analize publicate de Coface.
Numarul de insolvente a crescut in perioada analizata doar in Bucuresti (+23%) si in zona de Vest (+8%), restul regiunilor inregistrand scaderi pentru acest indicator, cele mai semnificative contractii fiind inregistarte in zona de S-E (-23%) si zona de N-E (-22%).
„Chiar daca se observa o scadere cu 10% a numarului de companii care si-au intrerupt activitatea in primul semestru al anului curent, comparativ cu perioada similara a anului anterior, numarul firmelor nou infiintate a inregistrat o contractie si mai mare, respectiv de 24%. Putem discuta despre o revenire graduala a comportamentului de plata, pe fondul reducerii numarului de companii care isi intrerup activitatea, precum si a instrumentelor de plata. Toate acestea intr-un mediu economic care nu este foarte atragator pentru investitorii privati si initiativa antreprenoriatului.”, a declarat Constantin Coman, Country Manager al Coface.
In iunie 2014 a intrat in vigoare noua lege a insolventei, fapt ce ar putea aduce fluctuatii in numarul insolventelor inregistrate, se mai arata in raport.

Sus