Oferte locuri de munca top

Cele mai mari proiecte finanţate anul acesta de Primăria Capitalei

panouCel mai important proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti este în acest an realizarea Penetraţiei Splaiul Independenţei – Ciurel – autostrada Bucureşti-Piteşti. Pentru acest proiect au fost aprobate luni 80 de milioane de lei.

Luni, bugetul Primăriei Municipiului Bucuresti pentru anul 2015 a fost votat în unanimitate. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat fondurile necesare pentru continuarea unor lucrări începute în anii anteriori, care trebuie continuate şi finalizate, dar şi pentru proiecte noi. Bugetul Capitalei pentru anul 2015 se ridică la 7,66 miliarde lei.

Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – autostrada Bucureşti-Piteşti este, în prezent, executată doar 6%. Prima etapă a acestui proiect prevede realizarea traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1-Splaiul Independenţei, prin intermediul unui pod hobanat. Podul va avea o lungime de 235 m şi o lăţime totală de 14 m (trei benzi de circulaţie rutieră).

Pasajul subteran Piaţa Presei este realizat 80%. Pentru finalizarea acestei lucrări, în bugetul PMB pe 2015 au mai fost alocaţi 45,8 milioane de lei.

Pentru proiectul ce prevede lărgirea străzii Fabrica de Glucoză de la două benzi (în prezent), la patru benzi s-au alocat 55 milioane de lei.

O alocare de 70 de milioane lei a fost aprobată pentru supralărgirea arterei Ghencea-Domneştipe o suprafaţă de 3,5 km, între Strada Braşov şi limita administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti (şoseaua de centură).

Lucrările la străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu sunt realizate în procent de 55%. Pentru continuarea lucrărilor, s-au aprobat luni 70 de milioane de lei.

Pentru dezvoltarea infrastructurii sportive s-au alocat aproape 26 milioane de lei, 17,5 milioane de lei pentru construcţia salii polivalente si 8,4 milioane de lei, pentru construirea unui pationar nou.

Sala Polivalentă va cuprinde 12.000 de locurişi va avea osuprafaţă construită desfaşurată de 40.000 mp. Construcţia va fi deservită de o parcare de 500 de locuri.

Vechiul patinoar “Lia Manoiu” va fi demolat pentru a se edifica o construcţie nouă. Noua clădire va cuprinde: patinoar olimplic, bazin de înot şi sală de sport pentru desfăşurarea sporturilor de echipă. În prezent Capitala nu disoune de nici un fel de baza de antrenament şi concurs pentru sporturi pe gheaţă.

Nu în ultimul rând în trimestru lII al anului 2015 va fi încheiat proiectul de reabilitare a sediului vechi al Primăriei Municipiului Bucureşti. Pentru finalizarea lucrarilor s-au alocat luni 77 milioane de lei.

Sus