Oferte locuri de munca top

O companie chineza va construi Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda

45f1u34China General Nuclear Power Corporation s-a calificat in cadrul primei etape de selectie a investitorilor pentru continuarea proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda.
Compania este singura care s-a inscris in cadrul procedurii de selectie organizate de Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.
O cerinta importanta pentru investitori a vizat capabilitatea de a garanta nivelul de securitate nucleara angajat de catre proprietarul tehnologiei CANDU 6 si de Statul roman in timpul procesului de obtinere a opiniei Comisiei Europene.
Daniela Lulache, director general Nuclearelectrica, a precizat: “Investitorul calificat corespunde integral cerintelor din documentele de calificare din punct de vedere al standardelor tehnice si de securitate nucleara, dar si a capacitatii de finantare a unui astfel de proiect, iar acest lucru este esential in dezvoltarea unui nou proiect nuclear. Investitorul calificat detine expertiza in operarea de unitati nucleare la un factor de capacitate care demonstreaza performanta in operare, expertiza in constructia de unitati nucleare, expertiza in derularea de proiecte de investitii cu un grad de complexitate ridicat. In domeniul nuclear, expertiza este cuvantul cheie pentru dezvoltarea unui proiect solid, cu performante similare cu cele ale Unitatilor 1 si 2. Avem un standard de operare foarte ridicat si il vom mentine si la Unitatile 3 si 4.”
China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost infiintata in anul 1994 si este, in prezent, cel mai mare producator de energie nucleara din China, avand la sfarsitul lunii august 2014 un numar de 11 unitati in operare si o capacitate instalata aferenta de 11.620 MW, la care se vor adauga inca 15.000 MW proveniti din punerea in functie a celor 13 unitati nucleare aflate in prezent in constructie.
Numarul de unitati nucleare aflate in constructie situeaza compania CGN pe primul loc in lume in constructia si punerea in functiune de noi unitati nucleare.
Cifra de afaceri a CGN la nivelul anului 2013 este de 4,25 miliarde Euro, iar valoarea totala a activelor este de 37,49 miliarde de Euro.

Sus