Oferte locuri de munca top

Cei 14 km ai centurii Timisoara Vest vor costa peste 455 milioane de euro

Varianta de ocolire Timișoara Vest va realiza conexiunea între DN Centura Timișoara și ocolitoarea Timișoara Sud (în execuție)

Documentația tehnico-economică a acestui nou proiect a fost avizată în Consiliul Interministerial la finele anului trecut, fiind aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui drum cu lungimea de 13,906 km.

Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la peste 455 milioane de euro, adică 2.278.939 mii lei (TVA inclus), din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj se ridică la 1.909.857 mii lei (TVA inclus).

Finanțarea va fi realizată din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Durata de execuție este prevăzut să fie de doi ani.

Pentru realizarea acestei centuri rutiere este necesară o suprafață totală de aproximativ 351 de hectare.

Traseul variantei de ocolire este amplasat pe teritoriul administrativ al judetului Timiș și traversează UAT Timișoara, UAT Săcălaz si UAT Sânmihaiu Român.

Descărcați aici

 

 

 

În cadrul proiectului au fost prevăzute două parcări, pe partea stângă la km 6+000 și partea dreaptă la km 6+025.

Pentru asigurarea relațiilor de trafic cu drumurile existente și de perspectivă se vor amenaja patru noduri rutiere după cum urmează

Pe traseul variantei de ocolire sunt prevăzute zece lucrări de artă.

Incep lucrari hidrotehnice de peste 14 mil euro

Totodată, DRDP Timișoara derulează și procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69” – Rest de Executat.

Pentru acesta au depus oferte: Antrepriza de Reparatii si Lucrari A R L Cluj (Strabag) și asocierea Drumuri și Poduri Banat S.R.L. (lider), OPR Asfalt, Maxagro Center SRL, Obras Publicas Y Regadios.

Acest contract are o valoare maximă estimată de 270.316.240 lei fără TVA.

Ofertele sunt în erapa de evaluare calificare și tehnică/financiară până pe 4 martie.

Contractul precedent, semnat cu Todini Costruzioni Generali SpA a fost reziliat în septembrie 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus