Oferte locuri de munca top

Ce vedeta TV devine dezvoltator imobiliar

Pe un teren situat în apropierea Capitalei urmează să fie dezvoltat un proiect rezidențial, investitorul fiind un cunoscut prezentator TV.

Chiar dacă semnalele din piața imobiliară nu sunt pozitive având în vedere oferta foarte mare de apartamente la vânzare și scăderea vânzărilor de locuințe, investitorii aleg să-și plaseze în dezvoltări imobiliare banii câștigați din alte activități.

Aceasta și pentru că este de notorietate faptul că se câștigă foarte bine din construirea și vânzarea de locuințe, profiturile fiind între 40% și peste 80%.

Riscul investiției este mic, pentru că mai devreme sau mai târziu locuințele tot sunt vândute ori, în cel mai rău caz, închiriate.

În plus, nu sunt nici un fel de restricții pentru a activa în domeniu. Oricine poate deveni dezvoltator imobiliar, dacă are ceva bani. Piața este complet nereglementată și nu există restricții pentru cei care vor câștige bine vânzând locuințe populației. Având în vedere interesele imobiliare ale politicienilor, situația va mai rămâne așa destul de mult timp de acum încolo. Proiectul Legii Locuinței, aflat în sertarele oficialilor, va zace în continuare acolo.

Ca mulți alți investitori, prezentatorul TV, Cătălin Măruță, a înțeles oportunitatea dezvoltărilor imobiliare. El a achiziționat un teren în Voluntari, lângă București, pentru care a inițiat documentația de urbanism în vederea construirii unui bloc. Viitorul bloc va avea regimul de înălțime Subsol + Parter + 4Etaje + 5Etaj retras și o înălțime de 19 m.

Proiectul parcurge în prezent ultimele etape înaintea obținerii aprobării din partea autorităților locale.

Terenul alocat proiectului are suprafața totală de 1.000 mp și este amplasat pe bd. Pipera Tunari, Voluntari, Ilfov.

Documentația de urbanism a fost elaborată de Urban Vision Consulting SRL, București.

Procentul de ocupare a terenului maxim propus în cadrul proiectului este de 60%, iar coeficientul de utilizare a terenului maxim propus 2,64 mp/ADC teren.

 

 

Citiți și:

Cat costa serviciile de proiectare a instalatiilor

Investitori imobiliari spanioli pregatesc un proiect rezidential pe un teren de peste 6 ha

Cat costa un teren, cu proiect imobiliar aprobat, din București

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus