Oferte locuri de munca top

Ce trebuie sa stie proprietarii de apartamente

Cum este organizată și cum funcţionează o asociaţie de proprietari de locuințe este prevăzut în Statutul cadru și Regulamentul de condominiu, acte normative ce urmează să fie aprobate prin ordin al ministrului Dezvoltării.

Statutul cuprinde ansamblul de dispoziţii, adoptat de cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu, prin care se reglementează scopul, structura şi modul de organizare şi funcţionare a asociaţiei de proprietari.

Regulamentul condominiului conţine totalitatea instrucţiunilor, normelor, regulilor care stabilesc şi asigură ordinea şi buna funcţionare a unui condominiu.

Noua lege a asociațiilor de proprietari reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din cadrul condominiilor formate din cel puţin 3 unităţi de proprietate imobiliară; administrarea, întreţinerea şi folosirea imobilelor sau grupurilor de imobile din condominii care au în structura lor locuinţe sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în proprietatea a cel puţin 3 persoane fizice sau juridice, fiecare proprietar având o proprietate individuală şi o cotă-parte indiviză din proprietatea comună.

Potrivit legii, proprietarii din condominii trebuie să adopte un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari, numit regulament al condominiului.

Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 660/30 iulie 2018.

Puteți transmite opinii privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice la adresa de e-mail: transparenta@mdrap.ro sau la numarul de fax 0372.114.569 până pe 30 noiembrie 2018.

Descărcați aici proiectele :

 

 

 

 

 

Citiți și:

Un nou proiect rezidential cu aproape 200 de apartamente, in Bucuresti

Viitor ansamblu cu 3 blocuri in Bucuresti

Reabilitarea unei cladiri si cea a unei strazi se vor face cu fonduri europene

Ce obiective de investitii finanteaza o primarie din Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

 

Sus