Oferte locuri de munca top

Ce se pregateste agentilor imobiliari

Până să reglementeze piața dezvoltărilor imobiliare, parlamentarii se gândesc să legifereze organizarea și funcționarea activității de agent imobiliar.

În acest sens a fost depus în Parlament un proiect de lege, inițiat de senatori și deputați PNL.

Aceștia urmăresc să reglementeze exercitarea liberă și independentă a profesiei de intermediar imobiliar, condiționat de dobândirea calității de agent imobiliar în condițiile noii legi.

Intermediarii imobiliari vor fi obligați să își exercite activitatea numai în baza unui contract cu clientul, încheiat în formă scrisă.

Activitatea de intermediere imobiliară va putea fi desfășurată numai de către persoane înscrise în Registru Electronic Național al Intermediarilor Imobiliari (RENII) și au autorizație valabilă atât la data încheierii contractului cu clientul, cât și pe durata prestării serviciilor.

Un al treilea aspect esențial al legii se referă la elaborarea unor norme de conduită specifice aplicabile intermediarilor imobiliari, cu stabilirea de drepturi și obligații clare.

Noi blocuri cu locuinte, in planul unor investitori locali

În ceea ce privește accesul în profesie, se propune reglementare unei proceduri în trei etape:

* efectuarea unui curs de inițiere în vederea dobândirii calității de agent imobiliar – organizat de către școlile acreditate;

* susținerea și promovarea examenului de absolvire a cursului de inițiere în vederea dobândirii calității de agent imobiliar;

* emiterea autorizației și înscrierea în RENII de către Autoritate.

Formarea profesională inițială ar trebui să constea în cursul de inițiere în vederea dobândirii calității de agent imobiliar, pentru care se propune o durată de cel puțin 180 de ore, din care cel puțin 60 de ore de pregătire teoretică și cel puțin 120 de ore de pregătire practică.

 

 

Descarcati aici proiectul de lege

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus