Oferte locuri de munca top

Ce schimbari au adus deputatii Legii Cadastrului

Inițiativa legislativă de modificare a Legii cadastrului și a publicității imobiliare a fost votată ieri de plenul Camerei Deputaților. Au fost 271 de voturi ”pentru”, nici unul ”împotrivă” sau ”abținere”.  Această variantă a fost trimisă Președintelui spre promulgare.

Deputații au adus mai multe amendamente la varianta votată de Senat la finele lunii martie.

Astfel, Agenția Națională va avea printre atribuții executarea, prin personalul desemnat al instituțiilor subordonate, lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, topografiei, geodeziei și publicității imobiliare, la nivelul întregii țări.

Aceasta pentru imobile din domeniul public al statului, identificate ca fiind necesare și urgente și aprobate ca atare prin ordin al directorului general al Agentiei Naționale. Executarea acestor lucrări se va efectua numai de către echipele cu atribuții în acest sens, desemnate prin Ordin al directorului general, la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare putând fi constituite maxim două echipe.

Prin acest amendament se conferă posibilitatea personalului desemnat în cadrul echipelor, angajat al instituțiilor subordonate ANCPI, de a efectua lucrări de înregistrare a imobilelor din domeniul public al statului, identificate ca fiind necesare și urgente dd către directorul ANCPI. Prevederea a fost reformulată pentru a se certifica faptul că personalul desemnat cu astfel de atribuții va exercita exclusiv aceste atribuții, susțin deputații din Comisia pentru industrii și servicii.

O altă schimbare prevede ca unităţile administrativ-teritoriale şi/sau, după caz, sectoarele cadastrale în care se vor derula lucrări de înregistrare sistematică să fie aduse la cunoştinţa publică, pe pagina de internet special creată de către Agenţia Naţională, în scopul informării autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, precum şi a persoanelor fizice şi juridice care deţin drepturi referitoare la imobile.

În textul inițial al legii, sectoarele cadastrale erau publicate în Monitorul Oficial, prin ordin al directorului general al Agenției Naționale. Deputații spun că amendamentul a fost reformulat pentru a se elimina interpretările conform cărora prin informarea prin publicare pe site-ul ANCPI nu s-ar putea crea drepturi și obligații pentru cetățeni, aceasta cu atât mai mult cu cât drepturile și obligațiile acestora în procedura de înregistrare sistematică se regăsesc în Specificațiile tehnice (art. 11 alin. 2 din același act normativ).

 

Descărcați aici Amendametele aduse Legii cadastrului și publicității imobiliare nr. 7 / 1996

 

 

 

 

Citiți și:

Hotel cu 13 etaje, propus spre construire in Capitala

Proiect pentru construirea unui mare spital judetean in tara

Viitor ansamblu imobiliar cu 700 de apartamente in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus