Oferte locuri de munca top

Ce retele de apa vor obtine finantare europeana

Un pachet format din 7 proiecte de investiții, ce vizează dezvoltarea infrastructurii de apă, va fi înaintat Comisiei Europene spre finanțare, până la finalul lunii septembrie.

Valoarea acestor investiții se ridică la 1,4 miliarde de euro.

Aceasta potrivit Roxanei Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, care a participat, alături de Dl. Carsten Rasmussen, şeful unităţii DG Regio, European Commission şi reprezentanţii AM pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), la reuniunea de lucru a operatorilor de apă, organizată de Asociaţia Română a Apei.

Proiecte de investiții ce vor fi finanțate din fonduri europene care au principal obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Constanța, Dolj, Satu Mare, Olt, Argeș, Buzău și Teleorman.

Doamna Mînzatu a subliniat că, pentru o mai mare rapiditate, s-a decis ca implementarea proiectelor de apă și apă uzată să poată fi lansate licitații cu clauză suspensivă. Acest lucru înseamnă că acele contracte cu cei care câștigă procedurile de achiziție vor fi semnate și implementate după ce proiectele majore sunt aprobate de Comisia Europeană, conform procedurilor.

 La rândul său, oficialul Comisiei, Dl. Carsten Rasmussen, a explicat că CE analizează proiectele majore din sectorul de apă și va căuta soluții pentru ca acestea să fie aprobate în cel mai scurt timp.

 În acest moment 6 proiecte majore, în domeniu, deja aprobate de Comisia Europeană, sunt în implementare în Valea Jiului, Vrancea, Alba, Galați, Timiș, Turda – Câmpia Turzii.

Valoarea cumulată a acestora este de 873 milioane de euro. Alte două proiecte, care vor fi implementate în Ilfov, Cluj și Sălaj sunt în evaluare la Comisia Europeană. Valoarea acestora este de 751 milioane de euro.

 

 

 

Citiți și:

A fost aprobat un proiect rezidential de lux in Capitala

300 mil euro pentru realizarea unei variante ocolitoare

Cat costa casele pe structura metalica  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus