Oferte locuri de munca top

Ce propune USR presedintelului Iohannis

La consultările cu președintele Klaus Iohannis, USR a anunțat că merge cu mandatul de a forma ”cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și să implementeze reformele din PNRR”.

USR își dorește să participe la guvernare, în formula USR-PNL-UDMR, dar cu ”un prim-ministru responsabil”. Propunerea sa pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș.

Echipa de negocieri a USR merge la Klaus Iohannis și cu un pachet de măsuri ce vor sta la baza programului de guvernare. Printre cele mai importante măsuri se numără:

  • Pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului energiei electrice;
  • Plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii COVID-19;
  • Desființarea SIIJ până la final de octombrie 2021 și adoptarea legilor Justiției până la final de 2022.
  • Implementarea „Zero Taxe pe Salariul Minim” pentru a reduce povara fiscală pe salariile mici.
  • Reforma pensiilor speciale, astfel încât toate pensiile speciale să fie aliniate la principiul contributivității până la final de 2022.
  • Reforma companiilor de stat, actualizarea legislației, eliminarea excepțiilor de la numirea profesionistă a managementului până la final de 2022.
  • Revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023.

”Suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să inițiem imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză. Cerem la schimb garanția că reformele pe care ne-am angajat să le punem în aplicare și de care România are atât de mare nevoie nu vor mai fi blocate”, au transmis reprezentanții USR.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus