Oferte locuri de munca top

Ce prioritati are ministrul Dezvoltarii

Descentralizarea administrației publice, construcția de creșe noi, punerea în aplicare a PNRR și investițiile în infrastructură vor fi prioritățile Ministerului Dezvoltării în următoarea perioadă.

Aceasta potrivit ministrul propus, avizat pozitiv de Comisiile de specialitate ale Parlamentului. Cseke Attila a primit ieri avizul favorabil în comisiile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

Pentru eficientizarea energetică a clădirilor, reabilitarea acestora din punctul de vedere al riscului seismic, pentru localități cu o administrație publică digitalizată și verde, ministerul va cheltui, din Planul Național de Redresare și Reziliență, 4,55 miliarde de euro.

Programul Anghel Saligny va fi implementat în vederea îmbunătățirii infrastructurii de apă, gaz, canalizare și drumuri, iar în proiectele de dezvoltare a infrastructurii sportive va fi introdus un nou proiect tip: patinoarele didactice.

De asemenea, Programul național de construcție de creșe al Guvernului va continua. Acesta are aprobată finanțarea pentru primele 138 de creșe și a fost demarată procedura de licitație publică pentru 43 de creșe.

Cseke Attila a mai subliniat: „Clădirile cu risc seismic nu au fost puse în siguranță, pentru că se reîncepe procedura în fiecare an, iar construcțiile nu sunt finalizate niciodată, rămân planuri pe hârtie. Am propus ca acest program să fie unul de perspectivă mai lungă, multianual, astfel încât România să avanseze în privința securizării clădirilor din punct de vedere seismic”.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus