Oferte locuri de munca top

Ce prevede dezvoltarea pe termen lung a Aeroportului International Iasi

Situația actuală și planul de dezvoltare pe termen mediu și lung a Aeroportului Internațional Iași au fost prezentate de către conducerea aeroportului consilierilor județeni.

Master planul Integrat a fost etapizat astfel încât investițiile ce se vor realiza să răspundă cât mai bine nevoilor de dezvoltare și în același timp să fie în concordanță cu posibilitățile financiare.

Investiția prioritară este de realizare a unui nou terminal pentru traficul internațional (T4), a culoarelor de legătură între acesta și terminalul T3, dar și de construire a unor noi parcări, atât la nivel de parter cât și supraetajată.

Pentru a corespunde noilor nevoi de trafic vor fi reconfigurate căile de acces.

Un alt obiectiv important este realizarea unei centrale electrice cu panouri fotovoltaice care va asigura o parte din consumul de energie al aeroportului.

Conform planului de dezvoltare, terminalul T3 va procesa exclusiv traficul intern.

Conducerea Aeroportului Internațional Iași estimează că pentru acest proiect contractul va fi semnat în luna aprilie 2022.

Următoarea etapa de dezvoltare prevede realizarea unui Terminal Cargo, extinderea suprafețelor de mișcare, realizarea unei parcări auto de lungă durată. De asemenea, vor fi construite noi corpuri administrative și turn de control integrat.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus