Oferte locuri de munca top

Ce masuri cer industriasii in fata scumpirii de 10 ori a gazelor naturale fata de SUA si Asia

Prețul spot al gazelor naturale din Uniunea Europeană a atins un vârf de 334 euro/MWh în urmă cu câteva săptămâni. Acesta este mai mare de 15 ori față nivelul de dinaintea crizei. Este mai mare de 10 ori decât prețurile din Statele Unite ale Americii și cu mult peste prețurile din Asia.

Ca urmare, industriile mari consumatoare de energie, în prezent grav afectate de criza energetică, cer acțiuni urgente din partea Uniunii Europene.

Mai multe asociații ale acestor industrii, precum Eurofer, Cefic, Cerame-Unie și Euromines, au înaintat o scrisoare către Comisia Europeană.

Peste 4 mii mp de hale, in pregatire intr-un municipiu

Reprezentanții industriei arată că, în ultimele săptămâni, un număr mare de fabrici industriale s-au închis sau și-au redus producția în Europa, iar pe viitor e de așteptat ca mai multe fabrici să facă același lucru.

Aceste reduceri masive de fabrici vor crește dependența Europei de piețele terțe pentru lanțurile strategice de aprovizionare și vor crește drastic emisiile globale de carbon, susțin asociațiile.

Pentru multe industrii consumatoare de energie nu există în prezent nicio oportunitate de afaceri pentru a continua producția în Europa.

Efectele acestor închideri încep, de asemenea, să aibă un impact sever asupra lanțurilor valorice, punând în pericol baza industrială europeană și disponibilitatea produselor esențiale în general.

Peste 4 mil euro, pentru o parcare subterana din Bucuresti

Prin urmare, asociațiile solicită Uniunii Europene să introducă de urgență măsuri la nivelul UE menite să limiteze prețul gazelor naturale, precum și măsuri concepute pentru ca prețurile energiei electrice și prețurile gazelor să nu mai fie interdependente.

Cadrul de ajutor de stat pentru criza energetică trebuie, de asemenea, ajustat la această nouă realitate, mai susțin asociațiile.

Sus