Oferte locuri de munca top

Ce lucrari ingineresti vor putea fi realizate fara autorizatie de construire

Anumite lucrări de construcții vor putea fi realizate fără autorizație pentru a putea facilita realizarea lor în timp util.

Modificare legislativă nu va pune în pericol calitatea lucrărilor, susțin inițiatorii proiectului de act normativ, fiind aplicate în continuare normativele tehnice necesare îndeplinirii cerințelor de calitate și siguranță.

În plus, intervențiile pot fi supuse oricând procedurilor de control al statului în domeniul construcțiilor.

Conform noului proiect de lege, propus de Guvern, vor putea fi realizate fără autorizație de construire lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente la infrastructura sistemului național de gospodărire a apelor cu rol de aparare împotriva inundațiilor, precum şi la instalaţiile aferente, inclusiv malurile și talvegul albiilor minore.

Peste 400 mii mc de nisip si pietris vor fi extrase dintr-un nou perimetru

Chiar dacă în prezent sunt stabilite termene și condiții rezonabile pentru emiterea autorizației de construire cu intenția de a încuraja construirea și de a nu crea condiții de stagnare a execuției lucrărilor, totuși există situații în care se observă degradări sau defecte evolutive la construcțiile hidrotehnice care pot genera în timp scurt avarii, incidente sau accidente dacă nu se intervine imediat.

Modificarea propusă în noul proiect legislativ este necesară având în vedere faptul că întârzierea efectuării în timp optim a lucrărilor de întreținere și reparații curente la construcțiile hidrotehnice, la amenajările cu rol de apărare împotriva inundațiilor și la albiile minore ale cursurilor de apă, poate duce direct la creșterea inacceptabilă a riscurilor de pierdere a vieților omenești, de afectare ori distrugere (avarii, cedări, inundații) a proprietăților private sau publice, a obiectivelor social culturale sau economice

Totodată, inițiatorii susțin că este foarte lung timpul necesar pentru obținerea autorizației, în condițiile în care procedura începe odată cu depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism.

Or, lucrările necesare de întreținere și mentenanță, chiar și cele predictive, pot fi identificate și localizate efectiv cu relativ puțin timp  înainte de momentul oportun al intervenției. În plus, pot fi realizate numai în perioadele de ape mici, adică limitativ condiţionat între lunile martie-octombrie ale unui an calendaristic, ceea ce duce la imposibilitatea obținerii autorizațiilor de construire într-un timp util și eficient.

 

 

Cimentul si fierul, printre categoriile de produse care s-au scumpit deja

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Un comentariu;

  1. Ion teodurescu said:

    Pentru mult mai multe lucrări ar trebui să se procedeze la fel. Birocrația în loc să se reducâ, în ultimul timp s-a amplificat.

Sus