Oferte locuri de munca top

Ce lucrari ar putea fi facute in blocuri, fara acordul vecinilor

Anumite tipuri de lucrări ar putea fi permise fără a mai fi necesar acordul vecinilor. Aceasta doar dacă proprietarii vor aduce motive bine justificate pentru intervențiile dorite. Noua prevedere legislativă a fost propusă de un senator PNL, fiind în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Astfel, pentru locatarii ce doresc închiderea balcoanelor/logiilor care se află la parterul blocurilor este propus ca acordul vecinilor să nu mai fie necesar. Aceasta în cazul în care lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și din orice alte motive întemeiate, relative la siguranța și sănătatea locatarului.

În prezent, legea prevede ca pentru emiterea autorizației de construire pentru efectuarea de lucrări de închidere a balcoanelor/logiilor existente, documentația necesară va cuprinde și un memoriu de arhitectură. Acest document încorporează și acordul vecinilor.

Obligativitatea obținerii acordului vecinilor a fost instituită pentru a-i proteja pe aceștia de diferitele inconveniente care apar din natura lucrărilor, cum ar fi tulburarea liniștii sau orice fel de dezavantaje. Cu toate acestea, excepția propusă este un caz special, care ar trebui să aibă un alt regim juridic, motivează inițiatorul.

 

 

Citiți și:

Viitor parc comercial si centru de agrement

Lucrari de modernizare a unui port, cu peste 90 mil euro

Proiectarea unui pod, in licitatie competitiva

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus