Oferte locuri de munca top

Ce loc ocupa Romania in topul tarilor care fac comert cu Germania

Comerțul româno-german s-a intensificat în prima jumătate a acestui an. Schimburile comerciale dintre România și Germania au depășit cu 11% volumul schimburilor din aceeași perioadă a anului trecut, conform Biroului Federal de Statistică (Destatis).

Importurile și exporturile dintre cele două țări au însumat în primul semestru peste 20,5 miliarde euro.

Importurile României din Germania s-au ridicat la 10,7 miliarde euro, ceea ce înseamnă o creștere de 8,1% față de perioada similară a anului trecut.

Exporturile României către Germania însumat 9,8 miliarde de euro, în creștere cu 15,3% față de primele șase luni ale anului trecut.

Prin urmare, deficitul comercial al țării noastre pe relația cu Germania a fost de 0,9 miliarde de euro.

În topul partenerilor comerciali ai Germaniei, aceste rezultate plasează România pe locul 19 privind exporturile și pe locul 21 privind importurile.

„Interesul firmelor germane de a deschide afaceri sau a-și extinde activitățile în România este în continuare mare. Însă, pentru un mediu de afaceri favorabil și competitiv, companiile au nevoie de predictibilitate, în special în privința  politicilor fiscale. Mediul de afaceri solicită de mult timp o strategie fiscală pe termen lung, care să urmărească utilizarea mai eficientă a finanțelor publice, să consolideze în același timp capacitatea administrativă a autorităților fiscale, prin profesionalizare și prin digitalizarea proceselor”, spune Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

O multinationala isi extinde capacitatea de productie din tara noastra

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus