Oferte locuri de munca top

Ce investitii noi a promis ministrul Cuc la Bruxelles ca vor demara

Începerea noilor proiecte de transport și finalizarea investițiilor în curs de desfășurare reprezintă angajamentul pe care autoritățile române l-au prezentat la Bruxelles.

Ministrul Transporturilor a prezentat reprezentanților Comisiei Europene portofoliul de proiecte noi de transport precum și prioritizarea proiectelor de construcție aflate pe coridorul TEN-T,  autostrada Sibiu-Pitești, Inelul de autostrada a Bucureștiului, autostrada/drum expres Craiova – Pitești, autostrada Transilvania, Podul peste Dunăre la Brăila.

La întâlnirea cu comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, Răzvan Cuc, colegul său de partid și actualul ministru al Transporturilor, a expus și planul autorităților naționale pentru îndeplinerea condiționalităților ex-ante.

„Condiționalitățile ex-ante pentru transport nu sunt doar niște formalități”, a atras atenția Corina Crețu.

Numai adoptarea MPGT nu este suficient pentru atragerea fondurilor europene.

Corina Crețu a mai declarat: “Am salutat adoptarea Masterplanului de Transport în 2016, însă mai sunt alte acțiuni din cadrul acestui plan care încă trebuie îndeplinite, precum reforma feroviară, contractele de performanță și consolidarea capacității administrative pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și pentru Căile Ferate Române. Am mare încredere că autoritățile din România și, în special, ministrul Transporturilor vor depune toate eforturile necesare în acest sens”.

Totodată, în cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre stadiul implementării proiectelor din domeniu, finanțate prin intermediul politicii de coeziune.

Țara noastră are la dispoziție pentru investiții în transport peste 6,8 miliarde de euro, dintre care 5,1 miliarde de euro din fonduri europene. „Această șansă istorică trebuie folosită la maximum”, a afirmat comisarul european trimis din partea României.

În perioada de programare 2007-2013, aproximativ 5,1 miliarde de euro din Fondurile structurale și de investiții europene au fost alocate domeniului transporturilor din România. În perioada curentă (2014-2020), Programul Operațional pentru Infrastructură Mare beneficiază de o alocare de aproximativ 9,4 miliarde de euro din Fondul de coeziune și din Fondul european de dezvoltare regională.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus