Oferte locuri de munca top

Ce investitii aproba azi Guvernul

Mai multe proiecte de investiții și o finanțare importantă vor fi aprobate astăzi de Guvern.

În primul rând, Guvernul acordă ajutor de stat în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici de anvelope la Oradea.

Nokian Tyres intenționează să înființeze o unitate pentru producerea de anvelope pentru autoturisme, în variante de iarnă, vară și all-season. Aceasta va avea o capacitate planificată de 6 milioane de unități pe an și va încorpora tehnologie de ultimă generație ce va permite un nivel ridicat de automatizare.

Valoarea totală nominală a investiției se ridică la 626,42 milioane euro.

O altă decizie a Guvernului se referă la finanțarea unor investiții în siguranța rutieră. Este vorba despre un proiect de lege prin care este aprobat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții. Este vorba de un proiect în valoare de 50 de milioane de euro, care se va concretiza în investiții pentru 89 de localități.

Tot în domeniul transporturilor, Guvernul aprobă realizarea centurii București și intersecția cu șoseaua Chitila-Mogoșoaia, o investiție în valoare de aproximativ 110 milioane de lei.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

De asemenea, va aproba o investiție de 420 de milioane de lei în realizarea căii ferate care va lega Aeroportul Traian Vuia de municipiul Timișoara.

Ambele investiții se vor realiza din fonduri europene. Proiecte similare se vor derula și pentru comunitățile din localitățile Călărași și Turda.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus