Oferte locuri de munca top

Ce imobile vor mai fi expropriate pentru largirea Centurii Sud Bucuresti

Vor fi făcute exproprieri suplimentare pentru realizarea lucrărilor de lărgire la 4 benzi a Centurii București Sud, între A2(km 23+600) și A1 (km 55+520). Astfel, în plus față de  exproprierile inițiale aprobate în anul 2010, vor mai fi despăgubiți proprietarii a încă 27 de imobile, conform unui proiect ce urmează să fie aprobat de către Guvern.

Imobilele supuse exproprierii se află pe raza localităților Berceni și Popești Leordeni din Județul Ilfov și a municipiului București-Sector 4.

Suplimentările au fost necesare întrucât la momentul realizării Proiectului Tehnic a fost identificată necesitatea ocupării unei suprafețe suplimentare de teren pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiție pentru Lotul II – Amenajare nod rutier CB – DJ 401 (Berceni) km 33+190- km 35+600.

Mai exact, este vorba despre:

* Necesitatea reamenajării traseului, conform avizului emis de către Metrorex SA, aviz obținut la faza de PT, prin adaptarea soluției tehnice la condițiile din teren;

* Necesitatea relocării rețelei electrice de 110 kv, existentă în coridorul de expropriere, pentru care, conform avizului emis de către deținător, este necesar amplasarea de noi stâlpi, pentru respectarea distațelor de vecinătete față de liniille electirce aflate în zonă;

* Necesitatea amenajării unui bazin de retenție, înainte de deversarea apelor în canalul ANIF.

Despăgurile se ridică la 1,3 milioane euro, echivalentul a 6,5 milioane lei, pentru o suprafață totală de 25.240 mp. Suma rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna ianuarie 2021, de către experți autorizați ANEVAR.

Guvernul va aproba amplasamentul suplimentar al lucrării, precum și declanșarea procedurii de expropriere.

 

Descărcați aici Lista imobilelor prevăzute pentru expropriere

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus