Oferte locuri de munca top

Ce firme vor repara si deszapezi drumurile judetene din Brasov

Au fost desemnate firmele care se vor ocupa de reparațiile curente și deszăpezirea rețelei de drumuri din județul Brașov.

Conducerea județului încheie acum contractele subsecvente, cu o valabilitate de 12 luni de la semnare.

Acestea sunt realizate în baza Acordului-cadru pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară şi iarnă a drumurilor judeţene, aflat în vigoare în perioada 2021-2025. Valoarea totală a Acordului-Cadru este de 37.642.654 lei.

Au fost redactate şi sunt în etapa de semnare trei astfel de contracte, pentru cele trei loturi aferente zonelor în care este împărţit judeţul Braşov din punctul de vedere al întreţinerii şi reparaţiilor curente ale reţelei rutiere de interes judeţean, respectiv zona 1 Brașov – Zărnești – Bran, zona 2 Şercaia – Făgăraş – Cincu şi zona 3 Rupea.

Zona 1 Brașov – Zărnești – Bran

Pentru atribuirea lucrărilor curente pe drumurile judeţene incluse în Lotul 1 Braşov, estimate la valoarea de 13.908.555 lei, fără TVA, au concurat trei agenţi economici (Morani Construct, Diferit AG SRL şi RS Activ SRL).

Oferta câştigătoare a fost cea depusă de Morani Construct SRL, care a avut o propunere financiară de 9.874.887 lei, fără TVA.

Astfel, contractul pentru Lotul 1 este încheiat la valoarea totală de 11.751.115 lei.

Zona 2 Şercaia – Făgăraş – Cincu

La procedura de achiziţie a lucrărilor pentru Lotul 2 Făgăraş, cu valoare estimată de 14.221.785 lei, fără TVA, au participat trei ofertanţi, Morani Construct, Diferit AG SRL şi Consal SRL.

Membrii comisiei de evaluare au desemnat câştigătoare oferta depusă de firma Diferit AG SRL, a cărei propunere financiară a fost de 10.299.579 lei fără TVA.

Valoarea contractului pentru Lotul 2 este de 12.256.499 lei.

Zona 3 Rupea

În ceea ce priveşte achiziţia lucrărilor pentru Lotul 3 Rupea, pe care autoritatea contractantă le-a estimat la valoarea de 14.938.074 lei, fără TVA, au existat doi operatori economici ofertanţi (Diferit AG SRL şi Consal SRL).

În urma deliberării comisiei de evaluare, oferta câştigătoare a contractului subsecvent a fost cea depusă de Diferit AG SRL, cu o propunere financiară de 11.458.059 lei, fără TVA.

Mihai Pascu, directorul executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov, afirmă că prioritatea numărul unu înainte de intrarea în sezonul de iarnă o reprezintă refacerea marcajelor rutiere din zona Braşov, pe acele segmente de drumuri pe care s-au desfăşurat lucrări de aşternere a covoarelor asfaltice subţiri, precum şi intervenţia în câteva zone care necesită reparaţii curente.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a declarat: „După semnarea contractelor subsecvente, vom transmite firmelor prestatoare ordinul de aprovizionare a bazelor de intervenţii din cele trei zone ale judeţului cu necesarul de material antiderapant şi sare, precum şi de pregătire a utilajelor care vor acţiona. Astfel încât în momentul în care condiţiile meteorologice vor impune acest lucru să putem avea mijloacele materiale necesare pentru a realiza deszăpezirea drumurilor judeţene în cele mai bune condiţii. De asemenea, vor fi achiziţionate şi montate parazăpezile pe acele drumuri din zonele Braşov şi Făgăraş pe care există riscul de înzăpezire. Responsabilii de zonă din cadrul executivului CJ vor fi pe teren şi vor verifica pe toate durata sezonului rece modul în care firmele asigură viabilitatea drumurilor judeţene”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus