Oferte locuri de munca top

Ce drepturi noi ar putea avea autoritatea contractanta in proiectele de infrastructura

Orarul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectelor de infrastructură, precum și noi drepturi pentru autoritatea contractantă sunt prevăzute în cadrul unei propuneri legislative depuse la Senat spre dezbatere.

Astfel, inițiatorii noului proiect legislativ propun ca autoritatea contractantă să aibă dreptul de a stabili, prin documentația de atribuire a contractelor de lucrări, condiții de exclusivitate a utilizării resurselor umane și utilajelor, pentru contractul ce urmează a fi atribuit. Acest lucru înseamnă că atât angajații, cât și utilajele, să fie utilizate exclusiv pentru contractul atribuit, pe perioada în care se desfășoară lucrările specifice.

Prevederea este valabilă și pentru toți subcontractorii pe care ofertantul îi utilizează la realizarea lucrării. Inițiativa vine în urma unei practici, în care ofertantul declarat câștigător prezintă autorității contractante aceleași resurse pe care le are deja angrenate în alte contracte de lucrări aflate în derulare.

De asemenea, pentru a scurta termenele foarte lungi de execuție, este propus ca pentru marile proiecte de infrastructură, Ministerul Transporturilor și CNAIR să evalueze termenele de execuție și să elaboreze caietele de sarcini luând în considerare un program de lucru de 24 de ore pe zi și de 7 zile pe săptămână. Pentru același rezultat, inițiatorii propun, totodată, ca lucrările de reparații și modernizare la infrastructura națională de transporturi să se realizeze în afara intervalelor orare cu trafic rutier ridicat, de regulă noaptea.          

 

 

Citiți și:

Vor fi construite 190 apartamente in blocuri cu 10 niveluri, in Capitala

O parcare supraetajata primeste autorizatie de construire

87 strazi vor trece de la stadiul de pamant la asfalt

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus