Solplanet x AeroFix

Ce constructori au obtinut un contract de circa 128 mil lei

Astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru extinderea Academiei de Muzică din Cluj-Napoca. Valoarea contractului este de aproape 128 de milioane de lei.

Lucrările vor fi executate de asocierea Construcții Erbașu SA & Concelex Engineering SRL & Terra Gaz Construct SRL.

Proiectul prevede extinderea și etajarea corpului C1 în vederea conversiei funcționale în Academia de Muzică, extinderea corpului C2 și conversia funcțională în ateliere de întreținere pentru clădirea principală, precum și extinderea și amenajarea sălii de sport în corp C4, din strada Bucium, municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

Astfel, vor fi realizate lucrări în vederea conversiei funcționale pentru trei corpuri de clădire ale căror funcțiuni vor fi:

Corpul C1:

* sală de spectacole cu o capacitate de 835 de persoane – 505 locuri în parterul sălii, 286 locuri la balconul sălii şi 44 locuri în lojile laterale;

* Universitatea, cu principalele spații:

– sală de orgă cu 144 de locuri în parterul sălii şi 72 de locuri la balcon;

– amfiteatru cu 160 de locuri în parterul sălii şi 64 de locuri la balcon;

– rectorate, decanate;

– bibliotecă;

– săli de curs, săli de studiu individual;

– săli cu diferite funcțiuni (de repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie etc.);

– laboratoare;

– vestiare pentru artişti;

– spaţiu pentru depozitare decoruri;

– cabinet medical;

* un adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii;

* căminul studențesc cu 56 de camere pentru 180 de studenţi ai Academiei de Muzică; camerele vor fi de două tipuri: 22 de camere cu două locuri şi 34 de camere cu patru locuri, prevăzute fievcare cu grup sanitar propriu; de asemenea, la parter au fost proiectate și 2 camere care să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Corpul C2 va fi extins și va fi realizată reconversia lui în atelier de întreținere (ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, ateliere pentru decoruri etc.), iar corpul C4 va fi extins și va fi amenajat ca sală de sport.

Întreaga investiție va avea o suprafață desfășurată de 23.098 de mp.

Valoarea totală a contractului este de 127.883.041 de lei.

Execuția lucrărilor se va derula pe o perioadă de 24 de luni, dintre care 5 luni sunt dedicate activității de proiectare.

Investiția se va face prin subprogramul „Instituții de învățământ superior de stat“ din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, prin Compania Națională de Investiții.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus