Oferte locuri de munca top

Ce constructii vor putea deveni ”de utilitate publica”

Lucrările de construcție, reabilitare, modernizare și reconversie funcțională la anumite obiective de investiții vor putea să devină lucrări de utilitate publică.

Senatorii au votat proiectul de lege prin care noua modificare legislativă urmează să fie introdusă în Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Propunerea a primit 125 de voturi pentru și niciun vot împotrivă.

Astfel, construcțiile administrative necesare sistemului judiciar și activității avocaților, barourilor și Uniunii Naționale a Barourilor din România vor putea să devină lucrări de utilitate publică.

Inițiatorii susțin că în prezent există sedii ale instituțiilor judiciare care nu au reușit să pună la dispoziția avocaților spații corespunzătorare în incinta acestora, existând chiar situații în care în construcții în care funcționează instanțe de judecată să nu existe un spațiu pentru avocați. Inclusiv la nivel european există politici publice de grupare a instituțiilor judiciare, mai atrag atenția aceștia.

Totodată, senatorii argumentează că în Cartierul Justiției din București ar trebui să se regăsească și sediul organelor profesionale ale avocaților – barouri și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Expropriatorul pentru aceste tipuri de lucrări va fi Ministerul Justiției.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus