Oferte locuri de munca top

Ce arhitecti din strainatate vor profesa in Romania

Mai mulți profesioniști vor avea acces pe piața serviciilor de arhitectură din țara noastră. În acest sens, Camera Deputaților a votat ieri, în unanimitate, un proiect de lege ce modifică Legea nr. 84/2001 privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect.

Astfel, legea actuală a fost completată prin introducerea unei noi prevederi prin care Ordinul Arhitecților din România va recunoaște calificarea profesională în scopul accesului și exercitării profesiei de arhitect pentru arhitecți pregătiți în Republica Federală Germania. Aceasta în baza documentelor care atestă absolvirea formării existente la data de 5 august 1985 și începută cel târziu la data de 17 ianuarie 2014, conferită de „Fachhochschulen” în Republica Federală Germania pentru o perioada de trei ani.

Calificarea este recunoscută numai dacă formarea a fost urmată de o perioadă de patru ani de experiență profesională în Republica Federală Germania, atestată de un certificat oficial eliberat de autoritatea competentă în circumscripția căreia figurează respectivul arhitect.

Modificările legislative transpun prevederile unei directive europene.

Proiectul de legea a fost adoptat de Senat în luna iulie a acestui an, iar Camera Deputaților este camera decizională. Documentul a fost depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Un comentariu;

  1. Eugen Alexandru Micsa said:

    Dar invers, arhitecți români cu drept de profesare în alte țări europene ?

Sus