Oferte locuri de munca top

Ce agregat de balastiera nu va mai avea tarif reglementat

Circa 750 de operatori economici din industria extractivă prezintă Direcției de prețuri reglementate documentații privind prețurile în vederea ajustării cu indicele prețurilor de consum.

Situație este anacronică în condițiile în care România a aderat la Piața unică și s-a angajat să reducă la minimul posibil intervențiile administrative în fixarea prețurilor, spun deputații din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci.

Totodată, ei arată că nu se justifică menținerea unui regim special pentru nisipuri și pietrișuri, atunci când acestea pot fi și sunt tranzacționate la bursa de mărfuri, astfel stabilindu-se un preț transparent și în concordanță cu regulile unei piețe libere.

Prețurile nisipurilor și pietrișurilor nu vor mai face parte din regimul tarifelor reglementate și nu vor mai fi stabilite cu avizul Oficiului Concurenței, potrivit votului final dat recent de Camera Deputaților (cameră decizională).

Totuși, legea ar mai putea fi oprită, fie dacă este sesizată Curtea Constituțională, fie dacă președintele Iohannis o retrimite în Legislativ.

Până în prezent, prețurile nisipurilor și pietrișurilor erau ajustate în funcție de indicele prețurilor de consum și făceau parte dintre produsele ce aveau nevoie de avizul Oficiului Comerțului. Inițiativa legislativă ce tocmai a fost votată, a primit două puncte de vedere din partea Guvernului, dat fiind că pe perioada parcursului legislativ Executivul a fost condus atât de Cabinetul Cioloș, cât și de Cabinetul Grindeanu. Dacă primul a avizat negativ actul normativ, al doilea l-a susținut și l-a avizat pozitiv.

Proiectul de Lege a fost inițiat de un fost deputat, actual senator, din grupul parlamentar UDMR, Fejér László-Ődőn. Dacă senatorii au adoptat proiectul de act normativ pe 24 iunie 2015, votul deputaților a venit la aproape doi ani distanță. Așadar, la râdul lor, în urma procedurii de drept comun, deputații au adoptat proiectul de Lege cu 284 de voturi „pentru” și niciunul împotrivă.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus