Oferte locuri de munca top

CE a aprobat 222 mil euro pentru infrastructura de apa din Ilfov

Pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă potabilă și apă uzată în județul Ilfov, Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale. Prin această investiție, va fi furnizată apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234.000 de persoane.

Această investiție demonstrează angajamentul UE pentru creșterea standardelor de trai ale europenilor. Deși prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajați în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităților dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57.1% la 99.6% în 52 de comunități.

În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43.29 %, pentru a deservi 100% din populația zonei. Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea și va crea 1500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus