Oferte locuri de munca top

Cazinoul din Constanta este inca departe de finalizarea lucrarilor

Reabilitarea Cazinoului din Constanța este încă departe de finalizare.

O nouă licitație a fost lansată pentru atribuirea contractului de proiectare și executare a unor lucrări suplimentare.

Acest contract, cu o valoare estimată de aproape 13 milioane de euro, va fi atribuit de către Compania Națională de Investiții SA.

Finanțarea va fi realizată din fonduri bugetare.

Până pe 3 iulie vor putea depune oferte constructorii interesați de „Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platforma terasa, rețele utilități, zid de apărare și balustradă”

Durata de realizare a investiției este de 10 luni din care proiectarea o lună, execuția 9 luni.

La sfârșitul lunii aprilie Guvernul a aprobat fondurile suplimentare pentru restaurarea Cazinoului. Astfel, valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiţii este de 236,23 milioane lei.

Pe parcursul execuţiei lucrărilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a stării de degradare a imobilului, proiectanţii de specialitate au propus noi soluţii tehnice de intervenţie, care au presupus, cu precădere, refacerea in integralitate a majorităţii elementelor structurale (planşee, stâlpi, pereţi etc). Odată cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre soluţiile prevăzute iniţial pentru lucrările de arhitectură şi de componente artistice vor fi adaptate la situaţia nouă a elementelor structurale.

Aproape 13 mii mp de constructii din Capitala, desfiintati

În decembrie 2019 a fost atribuit, după aproape 8 ani și patru încercări de a găsi constructor, contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. Lucrările erau prevăzute să fie încheiate până în anul 2022. Constructor a fost ales asocierea Aedificia Carpați SA – Remon Proiect SRL – Profesional Construct Proiectare SRL – Tehnoinstal SRL. Valoarea contractului a fost de 56.627.697 lei cu TVA.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus