Oferte locuri de munca top

Cati diriginti de santier si specialisti RTE avem in tara

Aproape 13 șantiere ar reveni per diriginte de șantier, dacă ținem cont de numărul șantierelor înregistrate la Inspectoratul de Stat în Construcții și de numărul diriginților de șantier autorizați.

Pentru un responsabil tehnic cu execuția ar reveni, însă, de peste trei ori și jumătate mai multe șantiere decât pentru un diriginte, adică peste 48 de șantiere.

În prezent sunt înregistrate la I.S.C nu mai puțin de 16.810 autorizații, dintre care 13 autorizații sunt anulate.

Dar, întrucât o persoană poate avea mai multe autorizații, sunt de fapt un număr de 14.266 diriginți de șantier autorizați, conform aplicației care gestionează activitatea de autorizare a diriginților de șantier și registrul acestora.

Domeniile/subdomeniile de autorizare cu cel mai mic număr de diriginți de șantier autorizați sunt: Lucrări silvice – un număr de 107 persoane, Rețele pentru transportul produselor petroliere –155 persoane și Rețele de telecomunicații –180 persoane.

Responsabilii tehnici cu execuția

Specialiștii RTE autorizați sunt mai puțini decât diriginții de șantier.

La I.S.C. erau înregistrate, la finele lunii septembrie, 4.205 autorizații. Cum o persoană poate avea mai multe autorizații, numărul responsabililor tehnici cu execuția autorizați se ridică la 3.838.

Diriginti de santier: unele lucrari de constructii sunt incetinite din cauza penuriei de specialisti atestati

Domeniile/subdomeniile de autorizare cu cel mai mic număr de responsabili tehnici cu execuția autorizați sunt: Rețele pentru transportul produselor petroliere – un număr de 8 persoane și Rețele de telecomunicații – un număr de 11 persoane.

Peste 184 mii de șantiere în întreaga țară

Uu număr de 184.734 obiective de investiții sunt înregistrate în evidențele inspectoratelor județene în construcții, respectiv a Inspectoratului în Construcții al Municipiului București, pe baza comunicării făcute de către investitori privind începerea execuției lucrărilor de construcții. Aceasta potrivit celor mai recente date disponibile public, de la finele lunii martie anul acesta.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus